Financiële stimuli

BEN-bouwen brengt geld op!

Wie nu al een BEN-woning bouwt, krijgt – naast elke maand een lagere energiefactuur – nog een financieel steuntje in de rug.

5 jaar lang tot 100% korting op de onroerende voorheffing

De E-peilpremie voor nieuwbouw is stopgezet. Wie een energiezuinige woning bouwt, krijgt wel nog een korting op de onroerende voorheffing. De vermindering hangt af van het E-peil van je woning. Je krijgt 50 procent korting op de onroerende voorheffing bij een E-peil van maximaal E30 en dit gedurende 5 jaar. Bij een E-peil van max. E20 bedraagt de korting 100%, eveneens gedurende 5 jaar.

 

De korting kan worden gecombineerd met andere verminderingen zoals die voor kinderen ten laste, gehandicapte personen of bescheiden woning. Je krijgt de vermindering automatisch toegekend op je aanslagbiljet. Je moet dus zelf niets ondernemen.

Voordelig BEN-krediet

Ook banken vinden BEN een slimme keuze. Enkele banken bieden een voordelig BEN-krediet aan.

 

Ga je voor een vaste of een variabele rentevoet? Vraag hierover raad aan je bankagent. Je kan alvast een kosteloze simulatie doen met de Kredietsimulator van AXA Bank. Klik hier.  

 

AXA Bank biedt ook een 68 pagina's tellende bouwgids aan vol praktische info, inspiratie en advies van experts. De gratis AXA Bouwgids bestel je hier.

Energielening aan 0% of 2%

Sinds juli 2015 kan je voor de bouw van een nieuwe woning een beroep doen op een Energielening. Op voorwaarde dat het om een BEN-woning gaat, kan je bij alle lokale entiteiten, tegenwoordig energiehuizen genoemd, tot 15.000 euro lenen. Dit bedrag moet terugbetaald worden over een periode van acht jaar. De intrest bedraagt in principe 2%. Voor 'kwetsbare' doelgroepen is de lening renteloos.

Meer info vind je op www.energiesparen.beKrijg advies van
een AXA
Bankagent
Krediet-
simulator
Gratis AXA Bank
bouwgids
Financiële
voordelen op
IedereenBen.tv

Met medewerking van